Beneteau Sense linija


Beneteau Sense linija je zadnja u nizu. Predstavlja nam revoluciju u svijetu nautike, što za samog koncepta, što zbog dizajna i izgleda..

BENETEAU SENSE LINIJA

Beneteau je lansirao ovaj novi koncept jedrilica u sezoni 2010./2011, prvi model je bio Sense 50 koji nam je bio prestavljen po prvi put na sajam nautike u Cannes 2010. Zadnji model je Sense 55 koji je imao svijetsku uvertiru u Parizu na kraju 2011.
Sense koncept nudi nove mogućnosti i osjećaje u jedrenje i životu na brodu.  Želite li plutajuću vikendicu s najsuvremenjim elementima jedrenja? Sense je tu za vas, ili za one koji nam dolaze iz svijeta Katamarana ili motornih jahti. Na sajmu u Cannes-u u Rujnu očekujemo i svijetsku premijeru novog Sense-a 46 (2 kabine / 2 WC).
U 2017. sezoni je Beneteau odlučio dodatno unaprijediti uspješni koncept Sense linije sa izmjenama u kokpitu i novom jednostavnijom krmenom platformom kao i sa mogučnošću izrade tvrde konstrukcije bimini-a. Novi Beneteau Sense 57 i novi Sense 51 su danas više nego ikada revolucionarni modeli bez prave konkurencije na tržištu.
Zašto?

VELIKI I ŠIROKI KOKPIT
Sense nudi veoma široki kokpit s puno prostora i s velikim otvorom prema moru za optimalne uvjete odmora, sunčanja i komoda a razlog je jednostavan: život na brodu! Ideja je da ljudi, u sredozemlju pogotovo, najviše vremena provedu u kokpitu. Jadransko more kao takvo nudi mnogo mogućnosti stajanje, vezivanja i sidrenja u mirnih uvalica, ovaj kokpit vam daje slobodu i neograničeni pristup k moru, a u samom kokpitu napravljen velikim stolom i kaućom je puno jednostavnije jesti, pričati i sunčati se.VEĆI SALON I UNUTRAŠNJI PROSTOR
Druga osobina Sense-a je veliki, prostoran, otvoren i osvjetljen salon a ujedno i manji broj kabina po dužini broda. Sense linija nije dizajnirana za tipične jedrilice ili charter plovila. Glavna ideja je manji broj posade za puno veći komfort i udobnost za vlasnika, obitelj i goste. Salon kao takav nudi sve mogučnosti dnevnog boravka, s velikim kuhinjskim prostorom, udobnim kaućom, stolom, spremišta itd. Kabine su također drukčije dispozicionirane i planirane, manji broj kabina omogućuje veće kvadrature kabina s većim lažajima i s više skladišnih prostoraNOVI ŽIVOT NA MORU
Kao prostoran brod, život biva olakšan za sve članove posade. Olakšani prilaz i pristup unutrašnjem djelu broda je potpuno drugačije izmišljen, ulazne stepenice imaju manji kut od 45° što uveliko spriječava osjećaj ''spuštanja u podrumu'' kada silazite. Također, zahvaljujući velikim otvorima, iznutra u svakom trenutku imate potpuni uvid u situaciji vani  u jedrenju ili sidrenjem. To još jednom smanjiva osjećaj izolacije unutarnjem djelu broda broda. Kao široki brod, Sense nudi i veću stabilnost u jedrenju, a rezultati i efikasnost samog broda u jedrenju su vrhunski.

 


NOVI DIZAJN
Sense nije samo novi koncept već i novi dizajn, novi vanjski izgled, novije elegantnije crte, nove boje, nove vrste drva, kože, navlaka its. Sense nudi više malih inovacija koja uveliko olakšaju život i komod na brodu. Te inovacije se mogu vidjeti u kokpitu i u unutrašnjosti plovila: električni stol u kokpitu koji se može spustit i pretvoriti uz navlake u ležaju, električna ulazna vrata, integrirani led TV u salonu, nove vrste spremišta i otvora itd.

 


BENETEAU SENSE LINIJA - MODELI

BENETEAU SENSE 57
    SEZONA:
DUŽINA:
ŠIRINA:
STD KOBILICA:
MOTOR:
2017
17,20m
4,97m
2,35m
  Yanmar
 OSNOVNA CIJENA 408.900,00 EUR (bez PDV)        
         
 BENETEAU SENSE 51
      SEZONA:
DUŽINA:
ŠIRINA:
STD KOBILICA:
MOTOR:
2017
14,98m
4,86m
2,10m
 Yanmar 80HP
  OSNOVNA CIJENA 306.000,00 EUR (bez PDV)        

Autor