Novi Beneteau First 53 Yacht

07.02.2019
Novi Beneteau First 53 Yacht U 2018. sezoni je Beneteau kompletirao svoju obnovu First linije sa predstavljanjem 4 manja sportska modela. Sljedeće ljeto Beneteau priprema lansiranja prvog First Yacht modela : 53 stopa fine odvažnosti i performansi, savršeno za čuvanje Beneteau potpisa ‘’Avant-garde in boating’’. Sa 24.000 tisuća proizvedenih plovila u skoro 40 godina, mnogi od njih su postali ‘’pobjednici’’ i reference u svjetskog industriji nautike, Beneteau ponovno definira legendarnu First liniju sa prekrasnom jedrilicom, ponudivši sve odgovore novim kupcima željni luksuznih performanse jedrilica.
Sasvim je jasno da Beneteau pokušava vratiti prestiž jedrenja koji oduvijek pripada tom brodogradilištu, Gianguido Girotti je direktor branda i želi ovo ostvariti kao predvodnik nove strategije. Nova ekipa koja je radila na rođenju nove First linije nije imala prepreka u izazovima koji su dali arhitektima i dizajnerima za ovaj prvi model First Yacht linije. Natjecanje je otvoreno u 2016. Godini: a “Među četiri žestoko suprotstavljena projekta izdvojio se novi duo. Robert Biscontini i Laurenzo Argento koji su nas osvojili svojom sposobnošću da razviju značajke iz vrlo uspješnih jahti koje obično dizajniraju, ostavši pri tom vjerni prvom naslijeđu, koje je obilježilo povijest jedrenja. Također su uzeli u obzir studije koje smo proveli unaprijed s našim najzahtjevnim kupcima koji su željeli ići korak dalje prema budućnosti performanse jedranja'' - rekao je Damien Jacob, koordinator proizvoda jedrilica u BENETEAU.Biscontini na trupu
Trideset godina iskustva Roberta Biscontinija u America's Cup-u doprinijelo je Jahti First 53 da ima savršeno uravnotežen trup pod jedrima s iznimno perspektivnim performansama. Više od dvadeset crteža i simulacija korišteno je za točno pozicioniranje težište i balans jahte, kako bi se postigao željeni rezultat.

Argento za dizajn
Plan palube i unutrašnjost Firsta 53 bili su glavni prioritet oštrog osjećaja detalja kod Lorenza Argenta. Argenta krase minimalističke značajke modernog jedrenja: niska visina, široko otvorena krma, čisti kokpit. Novi First Yacht će upotpuniti prepoznatljiv stil i duh natjecanja vlasnika.
Izvan njezine siluete, otmjenosti i brzine, nekoliko detalja nudi dobru ideju o tome što ona ima u sebi. Jahta ima garažu za gumenjaka, opute od karbona, velike prostore skladištenja unutra i pravi salon za ugodan boravak, tikove letvice i najkvalitetnije materijale. Karakteristike koje će nedvojbeno činiti novog Firsta 53 atraktivnog i za ljubitelja drugih luksuznih performanse jedrilica.

Prvi prikaz First 53 će biti službeno organizirana za vrijeme sajma nautike u Cannes-u u Rujnu 2019.

Privremene specifikacije:
Dužina preko svega: 17,14m
Dužina trupa: 15,97 m
Širina trupa: 4,99 m
Težina: 15.500 kg
Standardna kobilica:  2,50 m T-keel cast iron
Kobilica Performance: 3,00 m T-keel cast iron + lead