kornati

Kornati su najgušći ahipelag na mediteranu. Smješteni su na sjevernom djelu Dalmacije kraj Šibenika. Labirint otoka i kamenja sadrži 140 nenaseljenih otoka prostiranih na 70 četvornih kilometara. U samoj blizini Nacionalnog Parka Kornati, uključeno u samog arhipelaga se nalazi još jedan biser Hrvatske prirode: Prirodni park Telašćica. Ovaj prirodni park nosi isto ime kao i duboka uvala Dugog otoka. Kornati je jedan od najatraktivnji nautičkog arhipelaga za navigaciju i kupanje, a u blizini se nalaze 10 marina.


skradin

Skradinje mali romantični mediteranski grad,mjesto sa lukom i ACI marinom na rjeci Krka (Nacionalni park), udaljeno 16 km sjeverno od Šibenika. Cijela gradska jezgra zaštićeni je spomenik kulture.
U njoj se nalaze kuće koje potječu iz 18. i 19. stoljeća i ožbukane su na način tipičan za Veneciju i područje njezina utjecaja. Na skradinskim ulicama pronaći ćete ugodnu atmosferu malog dalmatinskog mjesta, 
osobito za vrijeme skradinskog festivala klapskog pjevanja (a capella pjevanje tipično je za hrvatski Jadran) ili za svetkovinu Male Gospe.


primosten

Primošten je omiljeno turističko mjesto u srcu Dalmacije. Maleno i staro mjesto smješteno je na poluotoku s tipičnim mediteranskim uličicama i kamenim kućicama. Najbliža marina je Marina Kremik
koja je smještena u slikovitim uvalama okruženoj stoljetnim vinogradima gdje uspjeva čuveno vino "Babić". Slika tih vinograda nalazi se u zgradi Ujedinjenih Naroda kao spomenik ljudskom trudu i radu.
Od slikovitog Primoštena marina Kremik udaljena je svega dva kilometra u pravcu Splita. Duboko je uvučena u kopno te se smatra prirodno najljepšom i najsigurnijom marinom na Jadranu.


trogir

Trogir je smješten 27 km od Split, u blizini Kaštelanskog zaljeva i splitske zračne luke. Trogir je stari grčki, a zatim i rimski grad,naseljen prije i od Ilira. Srce i povjesna jezgra je smještena na malom otočiču između Čiova i kopna. ACI marina Trogir ima 200 vezova i smještena je  desetak minuta pješke od staroga grada. Grad je pun povjesnih i kulturnih znamenitosti: Radovanov Portal, Kairos, Venecijanjska kula Kamerlengo, Palača Čipiko itd. sve to pod UNESCO-om zaštitom od 1997. godine. Grad  pruža  izvrstan odmor i zanimljivosti svakom nautičaru.


split

Split (Aspalatos, Spalatum, Spljet,Split... ), treba li uopće prestaviti ovaj grad? Drugi grad u Hrvatskoj, prijestolnica Dalmacije, stara rimska Dioklecijanova palača još je uvijek u svojem sjaju.Nezaobilazna točka za polazak prema srednjo-jadranskim otocima Brač,Šolta,Hvar,Vis itd., ujedno i najveća putnička luka u Hrvatskoj. ACI marina Split ima 350 vezova  i smještena je u blizini centra starog dijela grada. Udaljena je desetak minuta pješice od Dioklecianove palače. Sve to, uz bogati kulturni program tokom ljeta,blizinu Meštovićevoj galeriji, šetalištu Marjan -čini ovaj grad kao važno i interesantno nautičko polazište.


maslinica

Maslinica se nalazi na zapadnoj strani otoka Šolte.Gusta šuma i prekrasne uvalice karakteriziraju ovaj kraj. Godine 1703 venecijanska obitelj Marchi je sagradila sebi dvor  koji je i dan danas u funkciji i otvoren za posjetitelje kao restoran i hotel.Ispred dvorca se nalazi novo privezište za tridesetak brodova. U blizini je sigurna  uvala Šešula sa 7 malih otočića.


milna

Milna Uvala Milna (luka) je jedna od najpoznatiji  sigurnih uvala za charter tjekom ljetne sezone. Smještena  na sjeverozapadnoj strani otoka Brača, ova uvala pruža sigurnost i mir o svih vjetrova. U blizini se nalaze brojne uvalice i plaže (Pasika, Osibova, Lučice, Maslinova). ACI marina Milna  je jedina marina na Braču i nudi 200 vezova na moru i 20 na kopnu. Pustinja Blaca se nalazi u blizini Milne .To je staro pustinjačko prebivalište crkvenjaka-glagoljaša.


stari grad

Stari Grad je najstarije mjesto na otoku Hvaru, bivša grčka kolonija Faros. Taj grad je smješten na sjevernoj strani otoka i pruža prirodnu i zaštičenu uvalu okruženu šumom,maslinikom i vinogradima. Tu se nalazi i dvorac Hektorović kao i povijesni muzej. Tjekom paklenih ljetnih vrućina tu ćete pronaći mir među starigradskim ulicama. Marina u samom mjestu nusi 40 tak vezova.


hvar

Hvar je grad na južnoj strani otoka Hvara, nasuprot kojeg se nalaze Pakleni otoci i ACI marina Palmižana (200 vezova). Hvar je najpopularnije mijesto istoimenog otoka.Hvar je najsunčaniji otok sa više od 2.715 sati sunca u godini. Klima,povjest , kultura i noćni  sadržaji čine ovo mjesto među najatraktivnijim na Jadranu. 


vis

Vis je pučinski otok s prekrasnim plavim-kristalno čistim morem, pješčanim i šljunčanim plažama.Najveće mjesto na Visu je grad Vis s privezištem uz rivu i bovama. Na otoku Visu ima mnogo restorana , od luksuznih do tradicionalnih konoba.Budući da je Vis kroz svoju povijest uvijek bio važna pomorska vojna baza , još uvijek se mogu vidjeti ti utjecaji, a zahvaljujući kojima otok Vis nema masovni hotelski turizam te će sigurno pružiti miran i ugodan odmor. 


komiza

Komiža se nalazi na zapadnom dijelu otoka Visa. Oduvijek je bila ribarsko i vinarsko mjesto pa vrijedi pogledati komiški ribarski muzej odmah uz privezište. Nedaleko od Komiže je otok Biševo koji vrijedi pogledati zbog Modre spilje.


korcula

Korčula je najpoznatija kao rodno mjesto moreplovca Marka Pola i neće Vas iznevjeriti svojim zidinama i poviješću koja odiše iz njih. Grad je smješten na sjevernoj strani otoka i povezan je čestim trajektnim linijama s kopnom (Orebić). Ljeti je Korčula odlično mjesto za noćne izlaske, a preko dana nudi bezbroj mjesta za kupanje u svom otočnom arhipelagu kao npr. Badija,Lumbarda,Vrnik... Mjesto Korčula ima ACI marinu s 159 vezova. Pelješki kanal između Korčule i poluotoka Pelješca poznato je mjesto daskaša (surfera).


mljet

Mljet je za mnoge nautičare najudaljenija i najdraža destinacija. Ovaj-po mnogima najljepši i najšumovitiji otok Jadrana, jedan je od najatraktivnijih i kulturno-povijesno najzanimljivijih bisera Mediterana. Posjećuju ga zaljubljeni parovi, ljubitelji i istraživači prirode, zaljubljenici na tragovima povijesnih priča i legendi...Nacionalni park Mljet proteže se na zapadnoj strani otoka i sastoji se od dva topla i slana jezera okružena gustom borovom šumom. Biciklizam  i kajaci su  jedina prjevozna sredstva u parku. Vrijedi pogledati Odisejevu špilju i plažu Lemoni na istoku otoka.


lastovo

Lastovo je pučinski otok s mnogo skrivenih i sigurnih uvala.Najveće mjesto je Lastovo koje se nalazi u središtu otoka. Interesanto je zbog svojih pokladarskih običaja i dimnjaka koji su gotovo na svakoj od starih kuća različiti.Do Lastova je ugodna šetnja od dvadesetak minuta iz uvale Zaklopatica.


dubrovnik

Dubrovnik je spomenik sam po sebi kao cjelina. Vrijednost Dubrovnika UNESCO je prepoznao još prije tridesetak godina.Dubrovačka republika trajala je do 1808. i bila je najsjajnije razdoblje dubrovačke povjesti koja je do savršenstva uredila grad i život u njemu  kroz svoj Statut i druge povijesne dokumente.Aci marina Komolac nalazi se u blizini grada i ima oko 300 vezova.

Atraktivne destinacije za jedrenje