Ultra Sailing nudi vlastiti program charter management-a od 2000. godine. U ovom trenutku u našoj floti nudimi više od 50 jedrilica različitih dimenzija smještene u najatraktivnijim bazama u Hrvatskoj: Dubrovnik, Split, Trogir i Pula. Program charter management-a s jedrilicama se sastoji od slijedećih aktivnosti:

- Opremanje i priprema broda u skladu s Hrvatskim propisima o charteru
- Godišnje održavanje i servis
- Registracija i administrativne radnje za charter aktivnost
- Godišnji vez u marini za jedrilicu
- Praćenje i rezervacije broda od strane naše agencije
- Procedura primanja gostiju i check-in/check-out u našim charter bazama
- Potpuna podrška gostima prije i tjekom charter korištenje broda

Ako imate želju kupiti novu jedrilicu, a da pri tom ne želite imati brigu o njenom opremanju, vezu, održavanju, rezervacijama i ostalim troškovima koje plovilo zahtjeva: nudimo Vam Charter management program. On može biti dugoročna investicija u jednom od trenutno sigurnjih poslovnih grana danas u Hrvatskoj. Ultra Sailing Vam nudi sve odgovore kada je riječ o charter management-u.

CHARTER MANAGEMENT

U današnje vrijeme malo tko ima dovoljno slobodnog vremena koje bi proveo na svojoj jedrilici. Plovilo treba održavati, brinuti i zahtjeva konstantno ulaganje kroz sezonu. Brod kupljen kroz Charter management program je zapravo investicija koja može pokriti godišnje troškove broda i dati prihod. Ujedno je vlasnik može koristiti u slobodnim terminina. Ultra Sailing brine o svemu vezano za jedrilicu (počevši od procesa rezervacije, do opremanja, održavanja itd.), a vlasnik mora na vrijeme obavijestiti o terminima kada želi koristiti plovilo za sebe.

Na kraju odrađene sezone, vlasnik plovila potpisuje ugovor o Charter Management za sljedeću sezonu.

PROCES CHARTER MANAGEMENT PROGRAM

Naručite Beneteau jedrilicu kod Ultra d.o.o. (zastupnik za Republiku Hrvatsku) prati proces narudžbe i isporuke broda u Hrvatskoj. Ultra d.o.o. vas savjetuje oko odabira plovila, opremanja i dodatne opreme koja bi bila u skladu s charter standardima. Konačni cilj je imati jedrilicu spremnu za charter djelatnost u skladu s propisima. Vlasnik financira brod spreman za charter djelatnost u Hrvatskim vodama, a jedini uvijet je da je jedrilica registrirana na hrvatsku zastavu i da vlasnik ima tvrtku ili obrt registriranu za najam plovila. Odkad je Hrvatska punopravna članica Europske Unije, Hrvatska omogućuje svim Europskim građanima mogućnosti bavljenja charter djelatnosću u RH pod EU zastavom. U tom slučaju je vlasnik plovila EU tvrtka.

Prihodi/rashodi
Ultra prije svake sezone napravi kalkulaciju broda u charteru s troškovima i prihodima od chartera. Svake sezone, očekujemo prosjek od 18 tjedana chartera godišnje. Dakle, u većini slučajeva, kalkulacija se radi na osnovnu tih 18 tjedana. U toj projekciji ćete vidjeti detalje fiksnih troškova (rashoda) na godišnoj razini kao npr. registracijski troškovi, osiguranje, godišnji vez u marini, servis motora itd. S druge strane imate uvid prihoda od charter biznisa, prihodi su naravno kalkurirani na temelju 18 tjedana chartera.

Korištenje broda
Ultra Sailing Vam nudi mogućnost korištenje broda za vlastite potrebe 5 tjedana godišnje, raspodjeljeno u 5 različitih termina. Prije svake sezone, vlasnik ima prednost u odabiru tjedna chartera tjekom sezone. Ultra Jedrenje Hrvatska ima 5 različitih sezona/termina unutar jedne sezone.

Za sve upite: sales@ultra-sailing.hr

Charter management