Kao službeni zastupnik za Beneteau, Ultra d.o.o. je zadužena uz prodaju i za održavanje i servisiranje Beneteau Jedrilica u Hrvatskoj. Ultra već nekoliko godina pruža vrlo profesionalne i specifične usluge u nautičkom svijetu:

- održavanje charter jedrilica,
- održavanje i priprema privatnih jedrilica
- poslovi vezani za garanciju i prodaju rezervnih djelova

Stoga danas nudimo više usluga servisa u vezi specifičnog produčija: jedrilice. Druge jelatnosti su vezane s iskustvom i znanjem steknuti s vremenom do danas. Naša specifičnost i znanje dolaze iz naših dugogočnih iskustva u svim poslovima na jedrlicilama i jedrenju. Ova zadnja točka je posebno zanjimljiva u smoj pripremi brodova prije prvog jedrenja.

Svake se godine usavršavamo na vlastitoj floti u charteru, naime flota zahtjeva redovno održavanje i novih instalacija/investicija. Ali također zahvaljujući svim novim prodanim i isporučenim brodovima našim klijentima.

BENETEAU GARANCIJA


Nove Beneteau jedrilice nude garanciju od tri godine za privatne vlasnike. Procedura garancije se otvara nakon primopredaje broda vlasniku uz redovno servisiranje od strane naših zaposlenika. Što se charter kompanija tiče, one na raspolaganju imaju garanciju koja važe godinu dana. S druge strane, chater firme ostvaruju bolje poslovne uvjete i kupnje tjekom prodajne termini za charteraše na Jesen svake godine.

OSTALE USLUGE


yanmar logo

S tradicionalnim djelatnostima vezane uz Beneteau. Ultra nudi i druge grane poslovanje i servisiranja (u Ultra charter bazi u Trogiru se nalazi naš službeni servis za Yanmar motore do 130HP). Svi poslvi i popravci mogu biti obavljeni ovdje. Također nudimo instalacije, popravke i montiranje svih vrsta električnih i elektronskih instrumenta za navigaciju: NKE, Simrad i Raymarine. Za dodatne poslove na brodu kao potisni pramčani motor, električni sidreni vinč, elektrčni vinč itd. također nudimo mogućnosti montiranja ovisno o vašim željama.

BENETEAU ODŽAVANJE/REZERVNI DJELOVI


I nakon isteka ganracije, nastavljamo pružati usluge i radove održavanja i popravka za Beneteau jedrilice. Jedrilica je poput kuća ili stan, tako da svaki element, svaka stavka i dio broda se potroši s vremenom i zahtjeva popravak ili izmjena. Zahvaljujući Beneteau Francuska koja nudi jako široku ponudu koja pokriva sve sve proizvedene modele, u mogućnosti smo vam nauručiti bilo koji dio broda. U večini slučajeva je model, godina proizvodnje i broj trupa dovoljni kako bi naručili adekvatnu stavku. Za sva pitanja: service@ultra-sailing.hr

OPIS DJELATNOSTI


- Opremanje (priprema) novih plovila
- Podešavanje jarbola i snasti (trimanje)
- Navigacijska oprema (ugradnja i održavanje)
- Elektronski i elektronički sustavi na plovilu
- Sustavi napajanja
- Radovi u stakloplastici
- Radovi u drvu
- Zimski (sezonski radovi)
- Nabava i postavljanje nautičke opreme za plovila

Opremanje (priprema) novih plovila


Opremanje novih brodova zahtjevan je posao koji podrazumjeva sve potrebne radove i pripreme broda za prvu plovidbu. Brodovi dolaze iz brodogradilišta kamionskim prevozom bez jarbola i često bez kobilice. Kompletna antivegetativna zaštita podmorskog dijela se također obavlja u ovoj fazi. Nakon svih odrađenih pripremnih radova brod može ići u more.

yacht service yacht service

Podešavanje jarbola i snasti (trimanje)


Jedna od Ultrinih najjačih strana je iskustvo gotovo svih njihovih djelatnika kroz dugogodišnje jedrenje. Većina su vrhunski jedriličari tako da je podešavanje jarbola samo jedan od detalja pripreme jedrilice za plovidbu. Nema puno skipera koji su stvarni stručnjaci na teškom polju aerodinamike, ali zato ima veoma mnogo "stručnjaka" koji pokušavaju objasniti funkcioniranje jedra i opreme na temelju pomodnih teorija. Mi se koristimo modernom tehnologijom i specijaliziranim alatima, a vlastito iskustvo služi za praktičnu provjeru.

trimanje trimanje

Navigacijska oprema (ugradnja i održavanje)


Moderna navigacijska oprema standard je svakog novog broda i velika pomoć u navigaciji i sigurnoj plovidbi. Kako su uvijeti na brodu posebno teški za elektroniku zbog visoke vlage i prisustvu soli, tako su i zahtjevi stavljeni pred proizvođače i one koji opremu održavaju poprilično visoki. Radimo sa vrhunskim svjetskim brandovima (NKE, Raymarine, B&G itd.) u polju navigacijskih instrumenata i naši ljudi imaju svakodnevna iskustva u postavljanju, popravcima i održavanju.

navigacijskinavigacijski

Elektronski i elektronički sustavi na plovilu


Kao i kod navigacijske opreme elektronika i elektronički sklopovi stavljaju pred svakog korisnika visoke zahtjeve zbog otežanih radnih uvjeta na brodu. Samo vrhunske komponente dolaza u obzir pri ugradnji, a isto tako se pred osobe koje sustave održavaju stavljaju beskompromisni zahtjevi.

elektronikaelektronika

Sustavi napajanja


Moderna plovila bilo da se radi o motronim plovilima ili jedrilicama veliki su potrošači električne energije. To ne čudi s obzirom na komoditet koji se nudi u slovilima. Ako uzmete u obzir da su danas uobičajene komponente u brodu hladnjaci, perilice, klima uređaji, ledomati, grijanje, video i audio oprema, navigacijska oprema, električna vitla itd. dolazite do zaključka kako je napajanje svih tih sustava jedan vrlo zahtjevan i bitan posao.

napajanjenapajanje

Radovi u stakloplastici


Gotovo svako moderno plovilo danas se izrađuje od stakloplastike. Izrada trupa posao je koji se odrađuje u brodogradilištima, dok je posao saniranja oštećenja, održavanja i repariranja nešto što Ultra servis obavlja u svim uvjetima. Bez obzira da li treba napraviti sanaciju trupa jedrilice nakon udara u dno ili postaviti redovnu antivegetativnu zaštitu za nas nema tajni.

stakloplastikastakloplastika

Radovi u drvu


Drvo u interijerima plovila je oduvjek najčešći materijal, što zbog svoje plemenitosti i topline, što zbog prirodnih dinamičkih svojstava. Naravno, u obzir dolaze samo najkvalitetniji drvni materijali poput mahagonija, tikovine, trešnjinog drveta i slično. Vrlo ograničeni prostor pred drvodjelce stavlja posebne zahtjeve precizne izrade i svakako puno mašte. Ultra ima svoju drvodjelsku radionicu u kojoj se izrađuju gotovo svi mogući drveni djelovi za brod od tikove palube do podnica u kabini.

drvodrvo

Zimski (sezonski radovi)


Nakon svake sezone plovila se trebaju pripremiti za zimski period u kojem se znatno manje koriste. Svi djelovi trebaju biti pregledani do najsitnijih detalja, servisirani i adekvatno pohranjeni do početka slijedeće sezone. Kako Ultra servis ima u redovnom održavanju preko 60 jedrilica, možemo slobodno reći kako imamo jako puno znanja i iskustava u ovoj vrsti održavanja.

zimaski radovizimaski radovi

Nabava i postavljanje nautičke opreme za plovila


Kako je Ultra ovlašteni zastupnik za prodaju novih jedrilica za Hrvatsku i u našem opisu posla velika stavka je charter management, tako je i opremanje novih plovila logičan nastavak tih djelatnosti. Bez obzira koja oprema dolazi na brodovima iz brodogradilišta mi smo vam na raspolaganju pri potpunom opremanju broda do najmanjeg detalja. Radimo sa vrhunskim dobavljačima iz Hrvatske i inozemstva i po najpovoljnijim uvjetima opremit ćemo vaše plovilo bez obzira gdje se nalazi u Hrvatskoj, po sistemu "ključ u ruke". Radimo sa nizom dobavljača iz Hrvatske i inozemstva od kojih bi izdvojili samo neka najpoznatija imena i brandove: Raymarine, NKE, Quick, Lewmar, Trem, Wasi, Lalizas, Plastimo, Yanmar, Volvo Penta, North Sails, Vetus, ...

nabava nautičke opremenabava nautičke opreme
Servis & Održavanje